Scoutingsbeleid FC Twente uitgelicht: "Per ommegaande antwoord"

André Paus
André Paus Foto: © VoetbalTijd

André Paus was jarenlang een geliefde speler bij FC Twente. De jongere generatie zal hem minder goed kennen, maar Paus is opnieuw actief voor de Enschedese club. Als fulltime scout zet hij zich dagelijks in voor de belangen van FC Twente.

In gesprek met De Twaalfde Man vertelt Paus over zijn ervaringen bij de club. "Je kijkt heel veel wedstrijden en probeert van spelers eerst een algemeen beeld op te doen. Natuurlijk zie je niet altijd voltreffers, maar wie volgens jou wel in aanmerking komen neem je op in een grote database en daarin ga je steeds meer selecteren en wegstrepen. Uiteindelijk stel je dan werklijsten op en kom je aan zeg maar een schaduwelftal voor het eerste. Spelers, die je er bij wilt halen als je op bepaalde posities voetballers uit je selectie moet vervangen."

Echter doet hij dit werk niet alleen en werkt hij samen in een goed team. Paus: "Alle kandidaten worden ook door anderen bekeken. Net als hoofdscout Michel Doesburg geven ook data-analist Niels Wigbold, Jan Kemkens en manager voetbalzaken Rob Boudrie hun maning. Als Arnold Bruggink als technisch directeur aan ons vraagt wie we als vervanger voor Jantje of Pietje moeten halen, dan moeten we per ommegaande antwoord kunnen geven. We moeten er dan allemaal van overtuigd zijn, dat we die kandidaat geschikt vinden. Het is een uitdaging dat je zo goed mogelijk werk aflevert om de club te helpen", besluit Paus.

Lees meer:
0 reacties