Sem Steijn blikt terug: "De gekste wedstrijd uit mijn loopbaan"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © Orange Pictures

In maart 2022 werd bekend dat een piepjonge Sem Steijn de stap zou maken vanuit ADO Den Haag naar Eredivisionist FC Twente. Momenteel is ondertussen 74 wedstrijden rijker in het shirt van de ploeg uit Enschede, maar draagt nog altijd een warm hart toe tot zijn voormalige werkgever.

Met name de laatste wedstrijd van de Hagenezen staat Steijn nog heel goed bij, waar ADO met penalty's verloor van Excelsior en daardoor niet promoveerde naar de Eredivisie. "Hou maar op", begint Steijn tegen Voetbal International. "Twee jaar geleden, maar het voelt nog zo dichtbij. Ik maakte de 3-0, we waren zo dicht bij promotie, de spelers van Excelsior hadden er geen vertrouwen meer in. Bij een opstootje zeiden er een paar tegen mij: “Jij staat zo met die schaal in je handen, doe nou maar rustig”. En dan wordt het nog 4-4 en verlies je op penalty’s."

Terugkijkend op de prille loopbaan van Steijn weet hij één ding zeker. "Het was de gekste wedstrijd uit mijn loopbaan en die wordt nooit meer overtroffen. Ik heb er zeker een half jaar last van gehad. Dat je naar bed ging en toch weer liep te malen over die wedstrijd. Ik had al getekend voor Twente, dus voor mij had die uitkomst geen directe gevolgen. Maar ik was zo graag gepromoveerd. Na een heel chaotisch seizoen, vol zorgen over een faillissement, een overname, noem het maar op. 

Steijn ziet zichzelf ooit nog in het shirt van ADO in de toekomst. "Als kind was ik al fan van ADO, het blijft mijn club. Ik hoop dat ze snel promoveren, want ik wil daar weer voetballen. Eerst als tegenstander. En dan uiteindelijk, net als Lex Immers, Eljero Elia, Tom Beugelsdijk en Daryl Janmaat, ook een keer terugkeren", aldus de huidig FC Twente-speler.

Lees meer:
0 reacties