Sem Steijn: "Die waren best blij dat ik in Enschede ging wonen"

Ontlading bij Sem Steijn
Ontlading bij Sem Steijn Foto: © Pro Shots

Sem Steijn maakte vorig jaar de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente. De 21-jarige middenvelder heeft zijn eerste seizoen achter de rug en dat was voor hem een grote stap. Steijn woont namelijk voor het eerst op zichzelf, terwijl hij een heel sterke familieband heeft.

Steijn heeft een speciale band met zijn vader Maurice, de trainer van Ajax. "Die heb ik met niemand anders", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We doen alles samen, spreken elkaar een paar keer per dag en ik kan alles met 'm delen." Maar ook zijn liefdesleven? "Dat niet altijd, maar het zou wel kunnen met hem", lacht de middenvelder.

Steijn ging ook samen met zijn vader naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar de trainer kort werkzaam was. "De eerste zes weken verbleven we samen in een hotel. We deden alles samen. Extra trainen, winkelen. Prachtig vond ik dat", aldus Steijn, die ook buiten het veld onafscheidelijk is met zijn vader.

Zo ging ze samen naar meerdere shows van de Haagse cabaretier Harry Jekkers. "Ik ken de shows nog beter", verklapt Sem. "Als mijn vader en ik bellen en er komt iets ter sprake waar een uitspraak van Harrie Jekkers bij past, dan doe ik 'm na. Dan ligt mijn vader dubbel."

Ook keken vader en zoon steevast op de bank naar met name de Champions League-wedstrijden van FC Barcelona en Lionel Messi. Zijn moeder en zusje werden daar soms gek van. "In dat opzicht waren er een paar best blij dat ik vorig jaar in Enschede ging wonen. Ik mis het wel, nu ik hier alleen zit. Het met elkaar zijn, samen eten, de dag doorspreken, deel zijn van de familie. Daarom bellen we ook veel met zijn allen."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand