Sem Steijn gewaarschuwd: "Daar kan ik heel slecht tegen"

Sem Steijn wordt gewisseld
Sem Steijn wordt gewisseld Foto: © BSR Agency

Leon ten Voorde heeft afkeurend gereageerd op het gedrag van Sem Steijn in de wedstrijd tegen Excelsior. De middenvelder van FC Twente kreeg het eerst kort aan de stok met Michel Vlap over een vrije trap en was later zichtbaar niet blij met zijn wissel.

Ten Voorde weet dat Steijn enorm bezeten is tijdens een wedstrijd en maar al te graag die vrije trap had willen nemen. "Het staat altijd wat stom, het is toch een beetje haantjes gedrag, dat hebben ze allemaal", stelt de clubwatcher in De Ballen Verstand. "Dat was niet handig. Ik kan veel van Sem hebben, maar hij moet dit niet doen."

Toen de middenvelder in de tweede helft naar de kant ging stond zijn gezicht op onweer. "Elke voetballer wil negentig minuten spelen, maar FC Twente heeft een brede bank en iedereen nodig. Dat moet je als basisspeler ook laten zien", legt Ten Voorde uit. "Dat verongelijkte na een wissel kan ik heel slecht tegen. We roemen altijd de goede sfeer en het collectief van FC Twente, dan moet je dat ook accepteren. Bij Steijn is dat na vijf minuten geen issue meer, maar mensen zien het wel."

Ten Voorde sluit niet uit dat het iets te maken heeft met de prestaties van Steijn op het veld. "Hij was natuurlijk topscorer met tien goals, maar heeft na de winterstop nog niet gescoord", aldus de journalist. "Daar is hij ook naar op zoek. Ricky heeft hem inmiddels achterhaald."

Lees meer:
0 reacties