Sem Steijn klaar voor stap hogerop? "Daarover heb ik m'n twijfels"

Sem Steijn is deze weken hét onderwerp van gesprek bij FC Twente. Blijft hij of vertrekt hij na dit seizoen? Zijn indrukwekkende statistieken zullen in ieder geval de nodige clubs aantrekken. 

"Vanuit het perspectief van Sem Steijn zelf is het moeilijk. Hij kan niet het risico lopen dat hij naar een Bundesliga-club gaat en dan de hele tijd op de bank zit. Dan zie je de hele Sem Steijn niet meer. Voetballers moeten ook zelf leren inschatten wanneer ze iets moeten doen", zegt René Roord bij de Oosttribune.

Tijmen van Wissing weet niet of Steijn een hoger niveau aan kan. "Kwalitatief heb ik m'n twijfels, qua karakter is hij een vechter", weet Van Wissing. Hij geeft voorbeelden: "Twee drie keer had hij tegen FC Volendam een aanname die niet goed genoeg was en dan eindigt hij te ver aan de buitenkant van het veld."

Roord is wel onder de indruk van zijn trap: "Hij oefent daar zoveel op. Dat zie je nu wel terug." Van Wissing zag een grote legende op de tribune: "Steijn trainde op zijn trap met Ruud van Nistelrooij." Als Steijn nog een aantal keer scoorde dan won hij een weddenschap met Leon ten Voorde van TC Tubantia: dat lukt: "Hij heeft een kratje bier gewonnen van Ten Voorde."

Lees meer:
0 reacties