Sem Steijn krijgt kritiek: "Dat vind ik wel heel erg mager"

Sem Steijn in actie tegen AZ
Sem Steijn in actie tegen AZ Foto: © Pro Shots

Sem Steijn scoorde namens FC Twente weer tegen AZ. Daarmee heeft hij er dit seizoen al veertien inliggen. Toch is niet iedereen even lyrisch. Is hij momenteel de beste nummer tien van de Eredivisie?

"Nee, dat is hij niet", opent Simon Zwartkruis bij Voetbal International. "Het contrast tussen voor en na de winterstop is heel groot. Voor de winterstop maakte hij er tien en erna maar vier. En hij heeft maar twee assists, dat vind ik wel heel erg mager voor zo'n aanvallende ploeg als FC Twente."

Lentin Goodijk vindt Steijn een interessante voetballer. "Het is wel een grappige speler. Hij best een aardige en functionele techniek. Hij doet soms dingen die je niet zo snel verwacht. En hij heeft een geweldig gevoel voor positie kiezen."

De hoge stand van Steijn op de topscorerslijst valt op. "Veertien goals is echt heel veel voor een middenvelder. Hij is echt wel belangrijk daar. Hij komt niet steeds aan de bal en hij strooit ook niet met geweldige steekpasses. Daar hebben ze anderen voor, zoals Rots. Ik vind het wel knap hoe hij zich ontwikkeld heeft, dat had ik niet aan zien komen."

Zwartkruis ziet ook dat zijn team hem helpt en in de gelegenheid brengt zijn beste spel te spelen: "Hij is nog jong en dit is zijn eerste jaar als basisspeler in de Eredivisie. Het hangt ook af aan de kwaliteiten van de spelers om hem heen. Toen Boadu kwam, en die heeft natuurlijk heel veel diepgang, ontstond er ook de discussie: moet je daar dan niet iemand neerzetten die wel een steekpass kan geven?"

Moet hij nog een jaar blijven? Goodijk denkt van wel. "De voorronde Champions League spelen, dat is natuurlijk wel een reden voor hem om daar te blijven. Het is altijd even afwachten wat voor soort aanbiedingen er binnenkomen. Het zou leuk zijn als ze een paar belangrijke spelers kunnen houden en twee of drie gerichte versterkingen kunnen halen. Het zou mooi zijn als ze een rol van betekenis kunnen gaan spelen in Europa." 

Zwartkruis vindt niet dat Steijn al klaar is voor een stap omhoog: "Ik denk dat het goed is voor hem om nog een seizoen te blijven. Je hebt een goede trainer, je gaat Europa in en de druk komt erop. Laat het nog maar eens een jaar zien."

Lees meer:
0 reacties