Sem Steijn naar het buitenland? "Dan komt er een grotere club"

Sem Steijn is dit seizoen aardig op schot bij FC Twente. Tijmen van Wissing en Jan van Staa denken dat er komende zomer best grote club kan aankloppen voor de aanvallende middenvelder.

Steijn vond dit seizoen al twaalf keer het net in de Eredivisie. "Hij ziet het moment, hij ziet de ruimtes waar hij moet lopen en steeds als de bal achter de verdediging komt, is hij weg", stelt Van Staa in de Oosttribune. Van Wissing vindt dat de Hagenees voetballend nog wel veel ruimte voor verbetering heeft. "In de afronding vind ik hem de beste. Ook als je kijkt naar de warming-up: hij is altijd bezig en schiet met links en rechts alles vol met de binnenkant."

De 22-jarige is hard op weg clubtopscorer van FC Twente te worden. "Als Steijn nu nog vier à vijf goals maakt, zou ik hem ten gelde maken deze zomer. Dan komt er waarschijnlijk een mooie club uit Duitsland", oordeelt de journalist. "Ik vraag me af of hij voetballend de top van Nederland aankan. Dan moet je hem misschien alleen maar gaan beoordelen om zijn doelpunten."

Ook Van Staa denkt dat Steijn op koers ligt om buitenlandse interesse te wekken. "Als hij er nog vijf in gaat schieten, komt er een grotere club. Zeker in de Bundesliga zoek je dit soort mensen, qua loopvermogen en qua doelpunten", weet hij. "Hij moet in de kleine ruimte nog wat vaardiger worden, maar daar is hij wel mee bezig."

Lees meer:
0 reacties