Sem Steijn onthult: "Ik heb hem zondag ook mijn shirt gegeven"

Sem Steijn bewees afgelopen zondag zijn waarde voor FC Twente met drie doelpunten in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De aanvallende middenvelder had een bijzondere gast op de tribune, namelijk oud-topspits Ruud van Nistelrooij die met hem op zijn traptechniek heeft geoefend.

"Ja dat was mooi he? Ik wist nog niet dat hij er was", zegt Steijn bij Fresia & Milan Parkeren de Bus. "Ik zag het na de wedstrijd pas. Toen zag ik ook de beelden hoe ze elkaar omhelsden toen ik had gescoord. Echt leuk om te zien. Nee, ik wist het niet. Maar ik had het alleen maar leuk gevonden. Zeker ook omdat we samen getraind hebben. Dat ik dan drie keer mag scoren dat is echt top. Dus ik heb hem ook mijn shirt gegeven."

Van Nistelrooij kroonde zich vier keer tot topscorer van Nederland, Spanje en Engeland en werd ook vijf keer kampioen. "Ik kwam bij hem thuis in zijn kantoor. Toen kon ik allemaal zien wat hij al gewonnen had. Dat is niet lekker hoor als je dan nog moet trainen. Dat is niet lekker", lacht Steijn, die naar Noord-Brabant afreisde om met Van Nistelrooij te trainen.

"Op een amateurveldje bij hem in de buurt zijn we geweest", legt hij uit. "Gewoon een ballenzak mee en op die goal schieten. Elke bal kijken wat doe je en waarom. De eerste keer had hij wat beelden van mij van wat kansen. Als ik dit had gedaan had de keeper misschien zus gedaan of zo. Dat is echt leuk. Ik had achter heel veel dingen niet over nagedacht. Er ging een wereld voor me open. Na elke training ben ik aan het afwerken en toch zegt hij nog dingen."

Van Nistelrooij gaf Steijn nuttige tips, zoals om een bal lopen om een hoek te creëren. "Toen hij het zei dacht ik meteen: Kylian Mbappé doet dit veel. En er zijn er nog meer. Dan ga je erop letten en zie je: oh ja. Maar ik had daar niet eerder over nagedacht. Hoe sta je achter de bal, waardoor je zowel in de rechterhoek goed kan schieten als de linkerhoek. Dat soort dingetjes", aldus Steijn, die niet helemaal in het geheim kon oefenen. "Dan kwamen er stiekem wat mensen van de club achter een raampje te kijken", besluit hij lachend.

Lees meer:
0 reacties