Sem Steijn onthult interesse: "FC Twente heeft me echt verbaasd"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © BSR Agency

Sem Steijn maakt dit seizoen indruk bij FC Twente. De aanvallende middenvelder is samen met Ricky van Wolfswinkel topscorer van de Tukkers met veertien treffers. Steijn wordt gevolgd door Duitse clubs. De Bundesliga lijkt wel bij zijn speelstijl te passen.

"Zeggen mensen wel vaker", reageert Steijn in gesprek met Voetbal International. "Duitsland is mooi, Italië en Spanje ook. Er was in de winter wat interesse, maar ik wilde het seizoen heel graag afmaken bij FC Twente. Straks gaan we Europa in, dat is ook weer geweldig. Ideale leerschool. Het zal in deze regio weer zoveel losmaken."

Steijn lijkt daarmee een langer verblijf bij FC Twente helemaal niet erg te vinden. "De grootte van FC Twente heeft me echt verbaasd", geeft hij aan. "In Den Haag heb je daar geen idee van. Met Koningsdag was ik even in de binnenstad van Enschede, daar word je niet met rust gelaten. Al die mensen, hartstikke enthousiast. Maar buiten Enschede is het net zo. In welk dorp we ook komen tijdens de voorbereiding, overal stromen de sportparken hartstikke vol."

De 22-jarige middenvelder geniet er met volle teugen van. "De mensen zijn zo trots op hun club. In Den Haag lopen de kinderen op de voetbalveldjes in shirts van allerlei clubs rond. Heel af en toe vind je een verdwaald iemand in het shirt van ADO. Hier is het alléén maar Twente. Dat is bijzonder, hoor", aldus Steijn.

Lees meer:
0 reacties