Sem Steijn weg bij FC Twente? "Dat zou een geweldig podium zijn"

Sem Steijn juicht na een treffer tegen FC Volendam
Sem Steijn juicht na een treffer tegen FC Volendam Foto: © Pro Shots

Sem Steijn liet zich zondagmiddag zien in de thuiswedstrijd van FC Twente tegen FC Volendam. De aanvallende middenvelder maakte een hattrick en schroefde zijn totaal in de Eredivisie op naar zeventien treffers.

"Mijn meest productieve seizoen tot nu toe was bij ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie", vertelt Steijn in gesprek met De Telegraaf. "Toen maakte ik er vijftien en drie in de play-offs. Daar zit ik nu boven met zeventien in de Eredivisie en twee Europese goals. Het laat zien dat ik goed bezig ben en dat de dingen waar ik aan werk, eruit komen."

Met zulke cijfers komt Steijn ongetwijfeld in de picture bij grotere clubs. "Geen idee. Daar houd ik me nu niet mee bezig", reageert de hoofdrolspeler zelf. Een langer verblijf bij FC Twente vindt Steijn ook helemaal niet erg, zeker als de club de voorronde van de Champions League haalt. "Dat zou een geweldig podium zijn om jezelf te laten zien."

Steijn kijkt in ieder geval met een goed gevoel terug op dit seizoen. "Ik heb vooruitgang geboekt wat betreft het gehele plaatje", meent hij. "Voor de goal, qua fysiek, qua volwassenheid. Ook voetballend ben ik mezelf onwijs aan het ontwikkelen en word ik steeds meer een meerwaarde. Het eerste jaar was een mooi leerjaar voor mij. Maar dit seizoen speel ik alles en dan kun je je doorontwikkelen."

Lees meer:
0 reacties