Sem Steijn: "Ze zeiden hier tegen mij: wat ben je arrogant joh"

Sem Steijn speelt sinds de zomer van 2022 bij FC Twente. De 22-jarige middenvelder is geboren in Den Haag, groeide ook op in die stad, en speelde bijna veertig wedstrijden voor ADO. Nu speelt Steijn al twee jaar in het oosten van het land, en hij merkt de cultuurverschillen tussen Den Haag en Twente.

"Het is in Den Haag druk, veel verkeer en iedereen is gehaast. Iedereen doet lelijk tegen elkaar", zegt Steijn bij Fresia en Milan Parkeren de Bus. "In het begin was het hier ook wel wennen. Iedereen zegt 'gedag' tegen elkaar op straat. Dat was ik niet gewend. Wij lopen in Den Haag gewoon langs elkaar heen. Eigenlijk heel erg asociaal en niet leuk."

"In het begin zeiden mensen hier tegen mij: wat ben je arrogant joh. Ze vonden mij een arrogante jongen. Weet ik veel, iedereen zei hier gedag tegen elkaar. Dat is voor mij gek, maar eigenlijk is het andersom. Het is hartstikke leuk dat je elkaar gedag zegt." Zegt Steijn nu ook in Den Haag tegen iedereen gedag? "Dat doe ik nu wel, maar dan krijg ik niks terug", aldus een lachende Sem Steijn. 

Lees meer:
0 reacties