Situatie Vitesse vergeleken met FC Twente: "Nu een gezonde club"

FC Twente-fans in het uitvak op bezoek bij Vitesse
FC Twente-fans in het uitvak op bezoek bij Vitesse Foto: © NESimages

Guus Franke lijkt de redder in nood te zijn van Vitesse. Al zal er nog steeds veel werk moeten worden verricht bij de club uit Arnhem.

"Bijna eigenaar van Vitesse. Of ik dat zelf enige tijd terug zag aankomen? Nee", vertelt Franke in gesprek met Quote.  "Ik werd twee weken geleden gebeld door Boudewijn Sanders (een Arnhemse oliemiljonair en Vitesse-fan, red.) met de vraag of ik de club kon redden", vervolgt Franke zijn verhaal. Hij is gelijk met zijn bedrijf Axiom Partners aan de slag gegaan om dit mogelijk te maken. "Om de club terug naar de fans te brengen, dat is een waanzinnig mooi project. Een club als Vitesse, die mag toch niet verdwijnen?"

Het plan van Frankie is om Vitesse weer gezond te maken en op deze manier moet de club rustig teruggebracht worden naar de Eredivisie. "Daar waar het ook thuishoort", aldus de ondernemer. "Maar we gaan eerst even de boel opschonen en zorgen dat het huis op orde is."

Hij ziet FC Twente als ideaal voorbeeld. Ook zij dreigden  de proflicenite kwijt te raken na financieel wanbeleid. "Zij zaten in een vergelijkbare situatie als Vitesse, maar zijn nu een gezonde club", zegt Franke, die voorlopig niet wil vertellen hoeveel geld hij gaat steken in de club. "We kijken wat er nodig is. Het belang van de club staat voorop. Ik investeer uit eigen zak en uit het fonds van Axiom."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand