Sjaak Polak over tijd bij Twente: "Heb dat een week volgehouden"

In 1TwenteVoetbaltijd is oud-speler Sjaak Polak te gast. Hij vertelt over zijn periode bij onder meer FC Twente, ADO Den Haag en Feyenoord.

"Iedere club heeft het recht om te zeggen dat je niet goed genoeg bent", begint Polak over het feit dat hij werd weggestuurd bij ADO. "Ik heb toen gezegd dat ze een hele grote fout hebben gemaakt en daar ben ik zo ontzettend sterk van geworden. Ik kreeg toen een contract aangeboden bij Feyenoord. Helaas heb ik niet voor hen gespeeld, wat ik nog steeds onbegrijpelijk vind want ik was echt niet minder dan de spelers daar. Maar goed, ik kwam als jonge jongen daar. Maar toen in de eerste wedstrijd mijn concurrent (Thomas Raza red.) een eigen goal maakte en rood pakte, wreef ik toch wel even in mijn handen."

"Daarna heb ik een heel brutaal interview gegeven", gaat hij verder. "Daarin heb ik gezegd dat ik klaar ben voor de volgende stap. Dat was een beetje bijdehand om te zeggen en dat wordt allemaal tegen je gebruikt. Kort daarna kwamen Groningen, RKC, AZ en FC Twente. Die laatste was toen direct concreet en wilde mij gelijk overnemen. Ik had toen net een appartement in Rotterdam, ik ben een week heen en weer gereden maar dat was niet te doen."

Polak durft niet te zeggen of zijn carrière een andere wending had gekregen als hij wel een kans had gekregen bij Feyenoord. "Het is waanzinnig dat ik een bevoorrecht mens geweest ben die profvoetballer is geweest", zegt hij. "Dat is niet voor iedereen weggelegd. Je moet de discipline hebben , de mentaliteit en een klein beetje talent en geluk."

Lees meer:
0 reacties