Sjaak Polak steunt FC Twente-speler: "Het zit er wel in bij hem"

Youri Regeer en Eness Salah-Edine waren niet op hun best tegen Ajax. René Wagelaar vond echter niet dat het duo door de ondergrens zakte.

"Ik vond de backs wel meevallen. Verdedigend is het wat licht, Regeer bijvoorbeeld. Erik ten Hag zag het wel in hem zitten bij Ajax", opent Wagelaar bij Voetbaltijd. Sjaak Polak is het daarmee eens. "Dat is niet voor niks, je hebt de Ajax-school gehad. Hij heeft op hoge intensiteit getraind, ook het tactisch vermogen. Het zit er wel in bij hem. Maar hij is voorzichtig geworden vanwege die wedstrijd tegen Fenerbahce waar hij rood kreeg."

Uit een vrije trap die Regeer veroorzaakte maakte Ajax 1-1. Dankzij een fout van Salah-Eddine werd het later 2-1. "De krant zei: 'door fouten van Ajax-invallers verliest FC Twente.' Dat is makkelijk. Hij maakt een overtreding en daar valt een goal uit, maar er zijn 88 andere overtredingen gemaakt. Je kunt nauwelijks zeggen dat de Ajax-spelers het verlies hebben veroorzaakt", weet Wagelaar.

Polak snapt niet waarom hij überhaupt zo'n overtreding maakt. "Salah-Eddine verdedigt gewoon niet goed. Je weet dat als een aanvaller daar komt en ze worden geraakt dan geven ze een strafschop. Wat doet hij daar? Op volle snelheid staat hij op de achterlijn, wat wil hij daar nog doen dan? Het was totaal niet nodig. Het was een fout die hij maakte en dat hoort bij zijn ontwikkeling."

Lees meer:
0 reacties