Skybox in de Veste centraal in fel debat: "Moeten ons rot schamen"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

De skybox van de gemeente Enschede in De Grolsch Veste was deze week middelpunt van een fel debat in de gemeenteraad van Enschede. Een voorstel om de skybox volledig aan de burgers te geven, haalde het niet.

Malkis Jajan van de VVD was de indiener van de motie die inhield dat de skybox uitsluitend door de inwoners gebruikt mocht worden. "Elke keer dat ik er zat, voelde ik me er ongemakkelijker bij", motiveert Jajan zijn voorstel. "En dat besef kwam helemaal toen heel de skybox volzat met politici. Allemaal kregen we gratis eten en drinken en de rest moest wel keurig betalen."

Er was echter veel bezwaar tegen het voorstel omdat de skybox ook wordt gebruikt om contacten te onderhouden of aan te halen. "We hebben die box al meer dan twaalf jaar", houdt Barry Overink (Burgerbelangen Enschede) Jajan voor. "Er komen juist veel instellingen en het is daarom een goede manier om in contact met deze te komen." Gertjan Tillema van D66 snapt het idee van Jajan wel. "Want er zitten wel altijd dezelfde raadsleden of wethouders. Of zelfs familie van de wethouder, dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn. In dat opzicht ga ik wel met meneer Jajan mee. Stel het inderdaad meer beschikbaar voor vrijwilligers."

De PVV vindt het opvallend dat er zoveel belangstelling onder de raadsleden voor het debat is. "We moeten ons rot schamen", sneert Hidde Heutink. "Als er een onderwerp is dat er daadwerkelijk toedoet, staat hier bijna niemand. En nu het over iets gaat wat ons direct raakt, staan we hier in de rij."

De vlam sloeg helemaal in de pan toen burgemeester Roelof Bleeker aangaf dat Jajan toegang tot de skybox wilde voor tv-opnames met RTV Oost. "Wat wij achter de schermen bespreken gooit u nu zo op tafel?", vraagt een verbaasde Jajan. Dit was koren op de molen van de PVV. "Betekent dit dat we niets in vertrouwen achter de schermen met de burgemeester kunnen bespreken?"

De verhitte discussie leidde echter niet tot veranderingen in het beleid rondom het gebruik van de skybox door de gemeente. De motie van Jajan werd, 9 stemmen voor en 27 stemmen tegen, verworpen, meldt RTV Oost.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand