Slot: "Ik vond de spits van FC Twente te vaak gevaarlijk worden"

Arne Slot tegen FC Twente
Arne Slot tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Bij FC Twente nam hij in de jeugd afscheid omdat de Enschedeërs moesten bezuinigen op het vervoer. Toch bereikte Thomas Beelen via PEC Zwolle de top van de Eredivisie. Afgelopen zondag begon hij in de basis tegen Sparta en speelde heel erg goed in het centrum naast David Hancko en speelde zeer verdienstelijk.

Beelen stond afgelopen zomer hoog op het verlanglijstje van Feyenoord terwijl ook PSV geïnteresseerd was. In de Kuip was iedereen overtuigd van de potentie van de oud-speler van FC Twente en navraag bij Dick Schreuder en Johan Plat, de trainers die hem in Zwolle onder hun hoede hadden leverde bevestiging op.

Arne Slot was ook content met het optreden van Beelen, zo geeft hij aan tegen Algemeen Dagblad. "Beelen kwam het laatste halfuur tegen FC Twente voor Trauner. Niet omdat we naar de fysieke inspanningen van Trauner moesten kijken, maar ik vond de spits van FC Twente (Daan Rots, red.) te vaak gevaarlijk worden in de rug van Trauner. Dan zet je dus de snelheid van Beelen in. Hij had ons al lange tijd het gevoel gegeven dat hij het goed zou kunnen doen als hij zou gaan spelen. Ik kreeg laatst op een persconferentie allerlei vragen over buitenspelers en invalbeurten. Wat Beelen doet, dát is hoe spelers hier kansen krijgen. Indruk maken op het trainingsveld en in invalbeurten. Dan gaan ze vanzelf steeds meer kansen krijgen."

Compagnon in het hart van de defensie David Hancko is het eens met Slot. "Tegen AZ was het in de beker alles of niets en Beelen deed het goed. Tegen Sparta zondagavond weer. Hij traint zo goed. Hij heeft zelfvertrouwen, hij is snel en agressief in de duels. Met Trauner speelde ik vijftig wedstrijden, dat is anders natuurlijk. Maar met Beelen klikt het ook. We zijn niet zwakker geworden of iets dergelijks. Maar AS Roma wordt wel een enorme uitdaging. Het wordt tijd dat we die club in de derde poging een keer uitschakelen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties