Slot legt uit: "Tegen Roma zie je wat ik ook zag tegen FC Twente"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Feyenoord heeft een zwaar programma achter de rug. Trainer Arne Slot zag in de duels tegen FC Twente, AZ en PSV iets wat hij ook in de wedstrijd tegen AS Roma heeft gezien en dat heeft volgens de coach gevolgen, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Feyenoord heeft wel wat spelers in de lappenmand zitten. Dit baart zorgen bij de trainer: “Ik hou mijn hart vast voor de komende weken. Normaal zou ik dat niet hebben, maar ik mis spelers en moet continu op dezelfde spelers terugvallen. We doen er alles aan om de jongens op zo'n programma voor te bereiden. Maar het verschil is gewoon een reeks wedstrijden afwerken waar met enige regelmaat tegenstanders tussen zitten die wat minder impact hebben op duels of juist een zwaarder programma. Tegen Roma zie je wat ik ook zag tegen FC Twente, PSV en AZ.”

Dat ziet de oefenmeester terug in de persoonlijke duels van Feyenoorders: “Tegen sommige tegenstanders winnen mijn spelers tien van de tien duels, nu soms maar vijf of zes van de tien. De impact en de kracht waar je moet blijven aanlopen en duels moet aangaan vergroot de kans dat ze vermoeid raken en dus geblesseerd kunnen raken.” De oefenmeester geeft dan ook aan dat het topwedstrijden zijn die ze spelen.

Slot geeft aan dat hij met veel geblesseerde spelers minder mogelijkheden heeft: “Dan blijf je met beperkte aantallen over. Het komt dan wedstrijd na wedstrijd op dezelfde spelers aan. Dan krijg je blessures. Dat kun je op geen enkele wijze mijn fysieke staf verwijten, of wijzen naar de manier waarop onze spelers op zo'n serie zijn voorbereid. Dat heeft naar mijn mening echt volledig met het beperkte aantal spelers te maken”, besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties