Smal blijft basisspeler: "Daar is geen enkele discussie over"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Pro Shots

Zondagavond gaat FC Twente voor de derde keer dit seizoen proberen om een resultaat te boeken tegen PSV. Taak aan Joseph Oosting om opnieuw met een plan te komen.

De positie van Gijs Smal staat ondanks zijn transfervrije status niet ter discussie. "Zolang hij onder contract staat bij FC Twente, bij de beste elf hoort en er niet opzichtig met de pet naar gooit, moet je hem opstellen", vindt Leon ten Voorde in De Warming-up. "Oosting moet de ploeg opstellen waarmee hij denkt de meeste kans te hebben op een resultaat. Daar is intern geen enkele discussie over."

Oosting zal opnieuw met een plan moeten komen. Ten Voorde herinnert de eerste wedstrijd tussen FC Twente en PSV dit seizoen. Toen nam de oefenmeester ook de tijd om de perfecte speelstijl te ontwikkelen. Zelfs de clubwatcher werd er in betrokken. "Oosting vond het interessant om een journalist die de club volgt mee te nemen in het gameplan. Ze vroegen of ik wilde horen wat ze van plan waren. Hij vroeg of het klopte wat ze allemaal wilden. Dat plan ging uiteindelijk na 24 minuten de mist in omdat Mees Hilgers rood kreeg."

"Ron Jans heeft ook ooit een keer gevraagd aan Tijmen van Wissing om bij een teambespreking te zitten, maar dat zag de staf uiteindelijk niet zitten", vervolgt Ten Voorde. "Trainers staan daar best weleens open voor."

Lees meer:
0 reacties