Smal en Brenet voor niets de deur uit: "Het blijft pijnlijk"

Gijs Smal krijgt de felicitaties van Joshua Brenet en Robin Pröpper
Gijs Smal krijgt de felicitaties van Joshua Brenet en Robin Pröpper Foto: © Pro Shots

Vorige week werd bekend dat FC Twente na dit seizoen afscheid neemt van Gijs Smal en Joshua Brenet. Het duo, waar de club uit Enschede een jaar geleden nog hoopte flink aan te kunnen verdienen, loopt transfervrij de deur uit.

"Het zat er wel aan te komen, maar het blijft pijnlijk. Een jaar terug waren het de backs met de beste aanvallende statistieken in de Eredivisie", aldus Leon ten Voorde in Voetbalpraat. "Ze wilden allebei weg. Dan is het pijnlijk dat ze een jaar later voor niets de deur uitgaan. FC Twente heeft met Brenet ook zelf het initiatief genomen dat ze niet verder gaan, dan is het part of the deal. Ze hebben Sampsted achter de hand, Regeer kan daar spelen, ze zijn wel voorzien."

De clubwatcher vindt het wel opvallend dat FC Twente zo duidelijk uitspreekt langer door te willen met de 35-jarige Ricky van Wolfswinkel, al erkent hij dat de spits ongelofelijk belangrijk is voor de Tukkers. "Hij is zelden geblesseerd, mist zelden een training, is een van de snelste spelers, een bindmiddel in de groep en echt een leider", somt hij op. "En het belangrijkste is dat hij presteert."

Lees meer:
0 reacties