"Smal en Brenet zijn jongens met een paar miljoen aan waarde"

Gijs Smal en Joshua Brenet kregen de afgelopen weken flink wat kritiek te verwerken. Het tweetal scoorde volgens Rene Wagelaar weer een voldoende in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

"We moeten niet meteen in de polonaise gaan. Het was prima. Het was een voldoende", is zijn oordeel bij 1Twente Voetbaltijd. "Maar ze hebben wel veel beter gespeeld dan zondag, dat wel. Dat waren echt hele goede potten. Zondag was het een voldoende. Ik vind Kjølø onzichtbaar de beste."

"Smal heeft het naar behoren gedaan, Brenet ook", vindt Wagelaar. "Brenet vond ik nog ietsje beter. Wie ik liever zie? Dit kun je wel laten staan, als ze dit niveau vasthouden. Waarom niet? Maar ze zijn volgend seizoen misschien niet meer van Twente. Dus je moet wel een keer vooruit kijken. Salah-Eddine kwam erin, prima aankoop."

Er is een mogelijkheid dat Smal gaat verlengen bij FC Twente. "Het ligt niet meer in mijn handen", reageert voormalig directeur Paul van der Kraan. "Ik kan me daar makkelijk vanaf maken, haha. Dat ligt bij de directie en bij de speler." Of FC Twente had moeten doorselecteren en tegen Smal had moeten zeggen dat hij niet meer zou spelen als hij niet zou verlengen? "Het zijn keuzes die je maakt. Wij hebben daar ook een keuze in gemaakt", geeft Van der Kraan aan.

Hij vervolgt: "Hoe ik daar überhaupt tegenaan kijk? Als ze naar buiten stappen, gooi je heel veel waarde weg. Aan de andere kant hebben ze ook nog waarde. De waarde die ze hebben, dat laten ze wekelijks zien. Daar heb je ook mee te maken. Neem Robin Pröpper, die heeft in december verlengd. Dan had je vier maanden niet met hem moeten spelen... Nee."

"Ik vind: spelers staan onder contract, de trainer kiest wie er opgesteld worden. Dat leg je bij hem. De leiding van de club gaat in gesprek met spelers over het verlengen of het niet verlengen", vertelt Van der Kraan. "Maar om dan al aan de voorkant te zeggen: 'je voetbalt dan helemaal niet'. Ik vind dat wel heel ver gaan. Als leiding van de club moet je eigenlijk zorgen dat voor dat laatste contractjaar aanbreekt, je al een verlenging moet hebben. Je moet anticiperen, dan is het vaak ook makkelijker om te verlengen."

Wagelaar vindt het jammer als Smal en Brenet gratis de deur uit lopen: "Smal en Brenet zijn jongens met een paar miljoen aan waarde. Je praat niet over een 33-jarige die misschien nog waarde had en die wegloopt. Nee, je praat over echt miljoenen dat ze waard zijn tegenwoordig. Dat vind ik wel jammer, want je kunt ze heel goed gebruiken."

Lees meer:
0 reacties