Smal ideale speler voor Feyenoord: "De club houdt geld op zak"

GIjs Smal
GIjs Smal Foto: © Pro Shots

Gijs Smal is nog speler van FC Twente, maar het heeft er alle schijn van dat Feyenoord op pole-position staat om de linksback van de Tukkers transfervrij in te gaan lijven. Martijn Krabbendam en Pieter Zwart van Voetbal International zien dat Smal voor Feyenoord een aanwinst zal zijn.

Krabbendam en Zwart schrijven over de 26-jarige speler het volgende: "De linksback is aantrekkelijk vanwege zijn transfervrije status. Feyenoord is best in staat transfersommen te betalen, maar heeft nu de kans een ervaren Eredivisie-speler in huis te halen voor alleen tekengeld en salaris. Daarmee houdt de club geld op zak dat straks wellicht nodig zal zijn het team op een aantal andere posities te versterken. Smal heeft zich bij FC Twente ontwikkeld tot een betrouwbare linksback die is meegegroeid met het niveau van de club. Met zijn 26 jaar zit hij qua leeftijdsopbouw van de selectie van Feyenoord in de goede categorie. Mede dankzij zijn ervaring zakt hij vrijwel nooit door de ondergrens."

De journalisten van Voetbal International gaat nog even door en ziet dat Smal in het systeem van Feyenoord past. "Smal is sterk aan de bal en ziet vaak de juiste oplossingen. Hij is, kortom, sterk in het positiespel en is bovendien aanvallend ingesteld. Daarmee past hij in het voetbal dat Feyenoord graag speelt onder Slot. Bovendien is hij een speler, zo is de verwachting, die het niveau tijdens trainingen ook hooghoudt. Zijn stilistische spel heeft hem in Twente de bijnaam Smaldini opgeleverd."

Lees meer:
0 reacties