"Smal moet zich niet druk maken wat deze wijsneus van hem vindt"

Gijs Smal speelde een weergaloze wedstrijd namens FC Twente tegen Sparta Rotterdam. Fluitconcerten imponeerden de back niet, zag ook Tijmen van Wissing. De back staat in de belangstelling van Feyenoord: er is al een vermeend akkoord. Na afloop stond hij RTV Oost te woord.

"Ik wil niet zeggen dat het botert tussen mij en Gijs, want ik zei dat ik hem volgende week weer naar Feyenoord zou vragen. Maar hij verwoordde het heel goed zaterdag. Hij reageerde heel volwassen en moet zich niet zo druk maken om wat deze wijsneus van hem vindt", opent Van Wissing bij de Oosttribune van RTV Oost. "Ik vond dat hij goed speelde."

Van Staa zag Smal ook goed spelen: "De druk is groot, maar dat motiveert hem dan ook weer. Hij speelde fantastisch, zeker de eerste 40 minuten. Als je zag wat voor ruimte hij kreeg en hoe hij die benutte. Dat deed hij geweldig, prima."

Smal wijt zijn mindere spel aan andere medespelers. "Hij zei dat we ook niet moesten vergeten dat hij driehoekjes had met Zerrouki en Misidjan voor hem. Met Vlap is dat toch minder. Vlap zit minder aan de zijlijn geplakt en dan krijg je een heel andere vorm van spel. Vlap wisselde geniale momenten af met knullige momenten".

Van Staa snapt dat wel: "Als je veel risico in je spel legt is de fout dat het fout gaat ook groot. Maar die bal van Vlap met de buitenkant, dat zijn geweldige momenten. Dan heb je weer een assist als die afgemaakt zou worden. Maar het was prima voetbal."

Lees meer:
0 reacties