Smal over periode van kritiek: "Daar snapte ik destijds niks van"

GIjs Smal
GIjs Smal Foto: © Pro Shots

Gijs Smal kende niet de makkelijkste start bij FC Twente. In zijn eerste seizoen stond hij lang niet altijd in de basis: uiteindelijk werd hij onmisbaar.

"Zelf heb ik in het tweede seizoen vanaf december mijn plek veroverd. Op een gegeven moment ben ik bij Ron Jans binnengestapt en heb ik gezegd: ‘Luister trainer, als je me niet wilt gebruiken, dan kan ik beter mijn heil elders zoeken’. Ik voelde dat ik het aankon", weet Smal bij TC Tubantia.

"Alleen moet je die kans voor een langere periode krijgen om het echt te kunnen laten zien. Twee wedstrijdjes wel, dan weer vier wedstrijden niet: dat schiet niet op. Er was toen best kritiek en gezeur over mijn functioneren van de buitenwacht. Destijds snapte ik daar niets van. Maar als ik het nu op mezelf reflecteer, dan begrijp ik het wel", vervolgt Smal vol zelfreflectie.

"Vanaf het moment dat ik er vast in kwam, heb ik enorme stappen gezet, met vorig seizoen als topjaar. In de voorbereiding zei ik tegen mezelf: ‘Dit wordt mijn seizoen’. Dat voelde ik aan alles. Ik had een heel goede klik met Virgil Misidjan en het team was ook top", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties