Smal overtuigd: "Stappen maken richting traditionele top drie"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Pro Shots

Het was al gedurende tijd zeker dat Gijs Smal FC Twente zal verlaten. Zijn nieuwe club? Hoogstwaarschijnlijk zal Feyenoord de linksback vastleggen, maar voor zijn vertrek heeft hij nog een missie bij FC Twente, dat geeft hem de ruimte om terug te blikken op wat voor rollercoaster zijn avontuur bij de ploeg uit Enschede was.

"Toen ik hier tekende, vertelden ze me dat ze in het eerste jaar niet in de problemen wilden komen. Ik was de eerste nieuwe speler die Jan Streuer en Ron Jans haalden. Ik geloof dat er op dat moment acht veldspelers en vier keepers waren. Ik hoorde de verhalen dat ze het seizoen ervoor blij waren dat de competitie was afgebroken vanwege corona, omdat iedereen bang was dat de club anders was gedegradeerd. Daarna was de doelstelling top tien, vervolgens top zes en dan uiteindelijk richting de top vier."

De eerste doelstelling werk bereikt. "In het eerste seizoen werden we negende en in die zomer daarna is de basis gelegd voor het succes. Met Lars Unnerstall, Robin Pröpper, Michal Sadilek, Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel zijn er jongens binnengehaald met kwaliteit en ervaring. Spelers die we echt nodig hadden en die de club naar een hoger niveau hebben gebracht. Die kern was zo sterk en is er nog steeds. Andere jongens hebben zich daaraan opgetrokken."

 Smal vertelde dat hij hier ook veel aan heeft gehad. "Ik weet nog dat ik in de voorbereiding van dat seizoen aan de ontbijttafel zei: 'Boys, als dit allemaal in elkaar gaat vallen, dan kan dit een heel bijzonder seizoen worden’. We werden vierde. Met z’n allen hebben we laten zien dat er in een paar jaar tijd heel veel mogelijk is."

Smal ziet de progressie die zijn huidige werkgever maakt en hij ziet een rooskleurige toekomst in voor de ploeg uit Enschede. "FC Twente is weer groeiende en ik denk dat er nog veel meer rek in zit. Als je het financiële verhaal zo snel mogelijk oplost en volledig schuldenvrij bent, dan kan deze club weer stappen gaan maken richting de traditionele top drie.”

Lees meer:
0 reacties