Smal lachend: "Soms komt er wat in je op en dan voer je het uit"

FC Twente schoof zondagmiddag RKC Waalwijk met 3-0 aan de kant. Gijs Smal was als aangever betrokken bij één van de Twentse doelpunten en dat deed de vleugelverdediger goed.

“In het begin hadden we veel de bal maar creëerden we niet echt grote kansen", zegt Smal tegenover FC Twente TV. "Ik denk dat we daarna goed het initiatief pakken en het spel versnellen. Daardoor ga je wat kansen creëren en valt die goal. Dan valt daarna de 2-0 en ga je met een lekker gevoel de rust in."

"In de tweede helft zetten zij het wat om waardoor we moeite hadden", gaat de vleugelverdediger verder. "Toen werden ze wat gevaarlijker op onze helft, wat in de eerste helft helemaal niet gebeurde. Ik denk dat we het daarna goed op hebben gepakt. Misschien is 3-0 nog wel een kleine uitslag, maar al met al is het een mooie dag zo."

"Als je speelt tegen een team die met elf man op eigen helft speelt, dan moet je het baltempo gaan opvoeren", vervolgt Smal. "De bal veel van kant naar kant laten gaan. Het is gewoon lastig. Ajax en Manchester City hebben er ook wel is moeite mee. Op een gegeven moment werden zij iets vermoeider dus toen kwamen er meer ruimtes.”

Smal had zelf ook nog een aandeel in de 2-0 van de Tukkers. "Ik zag al dat wanneer ik één iemand zou passeren er veel ruimte zou liggen. Toen zag ik Steijn al vrij snel vrijstaan en die schiet hem fantastisch binnen. Soms komt er wat in je op en dan voer je het uit", aldus Smal.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand