Smaldini maakt indruk: "Stapsgewijs werd het steeds iets beter"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Orange Pictures

Gijs Smal is met een opmerkelijk goed seizoen bezig bij FC Twente. De verdediger maakt deel uit van de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie, maar laat zich vooral ook aanvallend gelden.

Smal kwam twee jaar geleden vanuit Volendam over naar Enschede. Het kostte hem de nodige tijd om zich aan te passen in Enschede. "Sommige jongens vallen als ze jong zijn al heel erg op", legt Smal uit bij de NOS. "Dat was bij mij nooit het geval. Het ging altijd prima en stapsgewijs werd het steeds iets beter. Als je elke dag hard traint en veel investeert in jezelf, dan hoop je dat het er uiteindelijk uitkomt."

Wanneer Smal gevraagd wordt naar zijn idolen hoeft hij niet lang te twijfelen en noemt hij Cristiano Ronaldo en Michael Jordan. "Die jongens gaven 110 procent, maar ik durf mij eigenlijk niet te vergelijken met Michael Jordan of Cristiano Ronaldo. Ik kijk en keek veel naar Kobe Bryant en LeBron James, die zich mentaal continu weer opladen en telkens weer beter willen zijn."

"Ik ben bij lange na niet zo groot als zij hoor, ik moet me eigenlijk helemaal niet meten met hun. Maar hoe zij met sport omgaan, inspireert mij gewoon”, legt Smal uit. "Eerst Go Ahead Eagles, dan Sparta verslaan. Dat moet eerst gebeuren en dan heb ik even lekker vakantie.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand