Gijs Smal verlengde niet bij FC Twente: "Je hoort van andere clubs"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Pro Shots

Gijs Smal wordt nauw in verband gebracht met een transfervrije overstap naar Rotterdam-Zuid na dit seizoen. De linksback van FC Twente zou al een akkoord hebben met Feyenoord, maar zelf ontkent hij dit bij ESPN in gesprek na de 2-1 overwinning op Sparta.

Bij de vraag of hij wel de kans heeft gehad om zij contract in Enschede te verlengen antwoordt hij: "Jawel, maar daar zit wel een verhaal achter. Ik moet ook niet alles vertellen. Maar het duurde heel lang, we zaten vorig jaar al tegen de zomer aan. Toen zei ik: 'dan wil ik eerst de transferwindow even aankijken'. Dat werd niet wat het had moeten zijn. In december, richting het trainingskamp, heb ik pas weer wat gehoord. Maar dan hoor je ook van andere clubs die interesse hebben, want als bijna transfervrije speler ben je interessant."

Smal hield zijn opties dus open en had nog geen keuze gemaakt. "Toen wilde ik wachten en kijken wat er kwam. Als er dan iets moois komt, iets waarvan je denkt dat het een stap vooruit kan zijn, dan wil je wel kijken of je nog een hoger niveau kunt bereiken. Niet vanwege het geld, maar omdat ik later wil terugkijken op mijn carrière en wil kunnen zeggen: ik heb alles eruit gehaald. Soms moet je een sprong in het diepe wagen", aldus de linksback wiens contract dit seizoen afloopt.

Lees meer:
0 reacties