Brobbey racistisch bejegend bij FC Twente: "Het is heel pijnlijk"

Na het duel tussen FC Twente en Ajax werd Brian Brobbey, spits van Ajax, racistisch bejegend. Hij kreeg 'kankeraap' naar zijn hoofd geslingerd door een 'fan' van de Tukkers. Tijmen van Wissing is bijzonder teleurgesteld over het incident.

"Wij liepen daar in de catacomben. Iedereen had een glimlach bij FC Twente. Ajax werd gedeclasseerd, afgeschminkt. En dat moment siert dan alle media", vertelt van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Ik hoorde het voorbij komen en ik vind het ook mijn plicht om dat dan te melden. Maar het neemt de overhand, terecht, omdat het een smet is op de wedstrijd van de buitencategorie, het is walgelijk."

Wel is hij trots op hoe FC Twente vervolgens om is gegaan met het moment. "Twente heeft goed gehandeld, vind ik. Ze hebben hem er gelijk uitgevist en een stadionverbod gegeven. Het gaat dus om een zestienjarige jongen. Het zal niet de laatste keer zijn dat Brobbey dit naar zijn hoofd geslingerd krijgt, het is triest, maar wel de realiteit."

Wel pleit hij ervoor om het moment waarop jonge fans de spelers naar de bus kunnen zien gaan te behouden. "Het gebeurt bij alle bussen die aankomen. Maar ik vind wel dat je zo'n busmoment moet behouden. Het gaat om Ajax, spelers van die club spreken tot de verbeelding, ook bij Twente-fans. Jonge fans willen een fotootje of een handtekening. Dat moet kunnen, maar ik denk dat de situatie erop neer gaat komen dat dit niet meer kan. Het is heel pijnlijk."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand