Snoeks: "Ik hoop voor FC Twente dat ze dat nu bespaard blijft"

Frank Snoeks
Frank Snoeks Foto: © Pro Shots

FC Twente staat na zeventien speelronden op een knappe vierde plek in de Eredivisie. NOS-commentator Frank Snoeks denkt met angst terug aan vorig seizoen en verwacht dat de Enschedeërs niet in de subtop mee blijven doen.

"Dit is een blauwdruk van het vorige seizoen", zegt Snoeks bij de NOS Voetbalpodcast. "Toen stonden ze er net zo voor. Toen stonden ze zevende na zeventien wedstrijden, maar hadden ze acht wedstrijden gewonnen en nu negen. Na de winterstop stortte FC Twente helemaal in elkaar. De eerste elf wedstrijden na die zeventien hebben ze niet gewonnen."

"In het begin van het seizoen draaide Danilo geweldig, die maakte meer doelpunten dan Van Wolfswinkel nu", vervolgt Snoeks. "Cerny raakte geblesseerd en toen ging kennelijk de geest daaruit. Ze hebben een hele moeilijke tweede seizoenshelft gehad. Ik hoop voor FC Twente, de fans en Ron Jans dat ze dat nu bespaard blijft, maar niets is zeker. Ze doen het ook goed tegen de grote clubs. Ze speelden gelijk tegen Ajax en Feyenoord."

Collega Jeroen Elshoff maakt zich ook zorgen. "Ik denk dat dat zomaar weer eens kan gebeuren, eerlijk gezegd. Het is niet zo dat ze nu alles dik winnen, vaak met één goal verschil. Maar je hebt de punten binnen, dat is hartstikke knap. Maar ik vind het vaak heel matig, ondanks de overwinningen."

"Ze maken moeilijk doelpunten en dat kan op een gegeven moment een probleem worden. Maar ik heb het ook niet over wegzakken naar de dertiende plaats. Ik denk dat Twente zesde, zevende of misschien wel achtste wordt", aldus Elfshoff.

Arno Vermeulen
Vermeulen onder de indruk van FC Twente: "Hij doet het heel goed" Lees ook

Arno Vermeulen is het niet eens met zijn collega's. "Ik verwacht dat eigenlijk niet, omdat ze nu een heel degelijk elftal hebben. Dat was vorig jaar wel anders", aldus Vermeulen, die het elftal van FC Twente analyseert. "Unnerstall doet het goed. Pröpper en Pleguezuelo is helemaal geen vervelend centrum en dan heb je Hilgers ook nog. Sadílek, Vlap en Zerrouki op het middenveld, die laatste doet het ook heel goed."

"Vlap kan na de winterstop nog wel eens beter gaan spelen, want valt ietsje tegen maar kan natuurlijk wel wat. Je ziet dat ze voorin wisselmogelijkheden hebben met Misidjan, dat vind ik een goede voetballer. Daar komt nu Cerny weer bij. Ze hebben een aardige bank. Ik zou er niet zo bang voor zijn dat ze zover terugvallen als vorig jaar. Ik geloof er niks van", besluit Vermeulen.

Weet FC Twente te winnen van bij FC Utrecht? Bij BetCity.nl krijg je dan 4.4x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Twente en pak 68 euro winst! Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand