Sørensen had laatste wens: "Wilde nog één keer naar FC Twente"

Jan Sørensen
Jan Sørensen Foto: © YouTube FC Twente

Hennie Jansen (71) was tot aan de dood van Jan Sørensen bevriend met de cultheld van FC Twente. Afgelopen week overleed de voormalige Deens voetballer van FC Twente.

"Ik heb prachtige dingen met Jan meegemaakt bij Excelsior, Feyenoord, Ajax en het Portugese Portimonense, maar FC Twente zat in zijn hart en bleef in zijn hart. Het was tot aan zijn dood Twente voor en Twente na", weet Jansen in gesprek met TC Tubantia.

Standaard belde het duo elkaar. "Als Twente had gevoetbald, belden we met elkaar. Dat was vaste prik na elke wedstrijd. Het enige dat hij nooit heeft kunnen verkroppen, was dat Fritz Korbach op een gegeven moment voor Martien Vreijsen op de nummer 10-positie koos."

Een tijdje geleden leek Sørensen aan de betere hand, maar het tegendeel bleek waar. "Hij lag in een ziekenhuis in Londen. En omdat het vrij goed ging, had hij nog een wens: hij wilde naar een wedstrijd van FC Twente. ‘Dan moeten we niet te lang meer wachten’, vertelde ik hem."

Hij durfde niet alleen te vliegen, dus ik had beloofd dat ik hem zou ophalen in Engeland. Helaas heeft Jan het niet meer gehaald. Hij was de laatste maanden op. De laatste anderhalf jaar was het mensonterend", zegt Jansen tot besluit.

Lees meer:
0 reacties