Spitse krijgt fikse kritiek: "Waar moet dat van betaald worden?"

Sherida Spitse bij Ajax
Sherida Spitse bij Ajax Foto: © BSR Agency

Leon ten Voorde irriteert zich mateloos aan Sherida Spitse. Hij heeft niet het idee dat Spitse iets van economie snapt, want haar kijk op wat clubs moeten doen voor het vrouwenvoetbal is volgens de journalist niet realistisch.

"Zij wil altijd behandeld worden als topsporter en die wil ook dat er gelijkheid komt tussen de mannen en vrouwen. Maar als ze tegengas krijgen, zoals de ploeg van Oranje die er niks van bakt tegen Spanje en Duitsland, dan kunnen ze er niet mee omgaan en hebben ze hele lange tenen", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Als je als topsporter behandeld wil worden moet je die kritiek gewoon kunnen accepteren."

Hij stelt dat de media zich hier kritischer tegenover mag stellen. "Ik irriteer me er ook aan dat ze dan wordt uitgenodigd bij Op1 en wat ze daar dan zonder enig tegengas mag roepen." Spitse wil bijvoorbeeld een eerlijker salarishuis. "Heeft zij wel enig idee van wat zoiets betekent voor Telstar en Excelsior? Zij hebben vanaf dag één hun nek uitgestoken voor het vrouwenvoetbal. Waar moet dat uit betaald worden? Wat voor budget hebben zij?"

Vrouwenvoetbal heeft nog geen goedlopend marktmodel, stelt Ten Voorde. "Er is geen club die winst maakt met vrouwenvoetbal. Zolang het vrouwenvoetbal zichzelf niet kan bedruipen moet je dit soort dingen niet gaan roepen. Het wordt tijd dat de media tegengas geeft geven. Spitse mag steeds leeglopen met dat soort onzin. Maar wie betaalt dat? Wees blij dat Excelsior en Telstar hun nek uitsteken. Alles wordt betaald uit de pot van de mannen."

Lees meer:
0 reacties