Staring vergeleken met Busquets: "Daarin lijk ik wel op hem"

Casper Staring
Casper Staring Foto: © Orange Pictures

Casper Staring had afgelopen weekend een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De twintigjarige middenvelder werd in aanloop naar dat treffen door trainer Ron Jans vergeleken met Sergio Busquets.

Staring keek daar zelf niet van op, maar is blij met het vertrouwen van Jans. "Natuurlijk is dat mooi. Maar de omstandigheden waren er ook naar om een kans te krijgen", zegt het FC Twente-talent in gesprek met Huis aan Huis Enschede.

"Dat ze me de Blonde Busquets noemen is al langer zo", vervolgt hij. "Busquets beweegt niet zo makkelijk, niet zo sierlijk als Iniesta, die glijdt als het ware over het veld. Zoals Busquets beweegt, daarin lijk ik wel op hem. Maar als ik maar een klein beetje in de buurt kom van Busquets is het al goed."

Staring stond niet altijd op de positie van het FC Barcelona-icoon. "Op mijn tiende was ik nog spits. Nu speel ik het liefst verdedigende middenvelder", aldus de middenvelder, die met FC Twente met 2-0 won van SC Heerenveen. Toch is hij niet helemaal tevreden.

"In het algemeen was de wedstrijd niet goed. Van beide kanten was het slordig. Opstartproblemen in het nieuwe jaar", meent Staring, die beseft dat het tegen AZ beter moet. "Als we weer zo slordig zijn als tegen Heerenveen, dan wordt het een hele lastige wedstrijd. AZ is gewoon een goede ploeg. Zo is het wel. We zullen denk ik minder de bal hebben dan tegen Heerenveen."

Weet FC Twente het bekerduel te winnen van AZ? Bij BetCity.nl krijg je dan 3.45x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Twente en pak 49 euro winst! Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties