Statement FC Twente: ''Vak-P weet als geen ander wat daar voor nodig is''

FC Twente en supportersvereniging Vak-P hebben elkaar weer gevonden. De relatie tussen de club en Vak-P was flink bekoeld vorig seizoen nadat het supportershome werd gesloten. Verder bleef FC Twente in gebreke vanwege beperkte communicatie. De club meldt in een statement dat het vanaf dit seizoen anders zal gaan.

In een gezamenlijke verklaring van FC Twente en Vak-P staat: “Dat de club hierin dingen verkeerd heeft gedaan, is inmiddels duidelijk en besproken. Helaas ervaart de club, net als de supporters, dat de kloof tussen supporters en de club, ondanks meerdere inspanningen, er nog steeds is. Dit moeten we verbeteren, de eerste kleine stap is afgelopen maandag (6 augustus) gezet middels een gesprek tussen FC Twente en enkele bestuursleden van Vak-P.”

Door FC Twente en Vak-P is vooral gesproken over de matige communicatie vanuit de club richting de supporters. “Vanuit de supportersverenigingen is een nieuw platform aan het ontstaan waar Vak-P haar bijdrage en steun aan zal leveren. Dit platform moet dan ook de ‘missing link’ tussen fans en club gaan worden, waarbij het proces zal worden aangestuurd door een nog te kiezen supporterscoördinator. De club en de supporters moeten samen 1 front gaan vormen!”, valt verder te lezen op de website van FC Twente.

“Dat degradatie uitgerekend heeft plaatsgevonden in het seizoen dat het supportershome niet 1 minuut open is geweest, is natuurlijk veelzeggend. Ook de gebeurtenissen tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen NAC zijn aan bod gekomen en daar is gezamenlijk een streep onder gezet”, aldus het statement.

Statement FC Twente
FC Twente bracht ook eigen statement naar buiten en steekt daarin de hand in eigen boezem. De club wil de relatie met de supporters verbeteren. “Vak-P en de club stonden altijd pal achter elkaar. Daar was het afgelopen jaar niet bepaald sprake van. Dat moet anders, de club moet weer van de supporters worden. Vak-P weet als geen ander wat daar voor nodig is. Het is van enorm belang dat we intensief met Vak P en de andere supportersverenigingen in gesprek blijven nu en in de toekomst."

“Het komend seizoen wordt ontzettend belangrijk voor de club en dat beseffen onze supporters, zeker ook de ultras, als geen ander. Ons stadion moet weer de kolkende Veste worden! Wij zijn enorm blij dat zij er komend seizoen wederom voor de volle 100% achter ons zullen staan. De steun van Vak-P komt voor de club, zo vlak voor de competitiestart, op een prettig moment en die steun hebben we dan ook keihard nodig. De weg is nog lang, maar we hebben er vertrouwen in dat we de juiste zijn ingeslagen. Kortom; samen vooruit kijken, met 1 missie, zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie!”, aldus de club.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand