Steijn blikt terug op transfer naar FC Twente: "Toen wist ik het"

Voor Sem Steijn en Mitchell van Bergen was het snel duidelijk dat ze graag naar FC Twente wilde. Dat vertellen ze op de kidspersconferentie van het clubkanaal.

Steijn ruilde ADO Den Haag in de zomer van 2022 in voor Enschede. "Ik wilde al heel snel naar Twente, omdat ik dacht dat het de juiste stap was en ik het een mooie club met mooie achterban en een schitterend stadion vindt", vertelt hij. "Toen ik hier voor het eerst kwam wist ik zeker dat ik hier heel graag wilde spelen." Van Bergen, die afgelopen zomer naar Twente kwam, sluit zich aan bij zijn teamgenoot. "Ik wilde het liefst terug naar Nederland. Op dat moment was Twente concreet en daar kreeg ik snel een goed gevoel bij. De totale club is heel prachtig, de keuze was niet moeilijk."

Het duo wordt door de jonge fans ook gevraagd naar hun grote idolen. "Toen ik klein was, was ik echt fan van Messi. Daarna keek ik veel naar Kingsley Coman en Douglas Costa bij Bayern München", onthult de snelle buitenspeler. "Ik was altijd fan het trio Messi-Xavi-Iniesta. Daar kijk ik altijd graag naar", voegt Steijn toe. Tot slot moesten de spelers nog een dansje voordoen en legden ze uit hoe dat tot stand kwam. "Soms doe je gekke dingen in de kroeg", lachen ze.

Lees meer:
0 reacties