Steijn: "Denk dat je die sfeer in de groep terugziet in het spel"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © Pro Shots

Stem Steijn geniet van zijn tijd in Enschede. De voetballer van FC Twente ziet dat de hechte groep, die ook buiten het veld om activiteiten met elkaar onderneemt, aan de basis ligt van het succes.

"We hebben een heel leuke groep. De jongens kunnen goed met elkaar overweg en er worden veel leuke dingen gedaan buiten het voetbal. Vooral de jongens die in Enschede wonen, gaan er samen regelmatig op uit. Golfen, samen wat eten in de stad. Ik denk dat je die sociale sfeer in de groep wel terugziet in het spel", vertelt Steijn in gesprek met De Telegraaf.

Hij ziet dat zijn spelers elkaar oprecht doelpunten gunnen. "Iedereen is ook echt blij voor elkaar als er wordt gescoord. Natuurlijk is er veel concurrentie, maar daar heb ik geen probleem mee. Daar ga ik juist goed op. Het past wel bij mijn karakter om de strijd aan te gaan."

Zelf voelt hij de problemen van druk niet zo. "Ik heb er ook helemaal geen moeite mee als een heel stadion tegen me is, zoals laatst bij Hammarby en Fenerbahçe. Dat vind ik alleen maar heerlijk. Zo’n ambiance motiveert me alleen maar extra."

Lees meer:
0 reacties