Steijn hoopt op korte vakantie: "FC Twente heeft een speciaal plan"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © Pro Shots

Sem Steijn draagt komend seizoen het shirt van FC Twente, maar hoopt bij ADO Den Haag af te sluiten met promotie naar de Eredivisie. In de halve finale van de play-offs leidt ADO Den Haag met 2-1 tegen FC Eindhoven. De return in Noord-Brabant is zaterdagmiddag.

Steijn heeft een bijzondere week achter de rug door de goede prestaties van ADO Den Haag, de handhaving van Sparta Rotterdam (waar vader Maurice trainer is) en FC Twente dat zich kwalificeerde voor Europees voetbal. "Het was een mooi weekend. Wij plaatsten ons voor de twee wedstrijden tegen FC Eindhoven, waardoor we weer een stap dichterbij de Eredivisie komen", begint Steijn in gesprek met ELF Voetbal.

"Sparta heeft zich op een hele bijzondere wijze gehandhaafd met tien punten uit vier wedstrijden", vervolgt de middenvelder. "Mijn vader heeft het heel goed gedaan. En FC Twente, ja dat is zeker een mooie bijkomende zaak, dat zij zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal. Maar nu eerst de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven."

Steijn heeft mogelijk een korte zomervakantie. "Als we de finale halen, dan spelen we op 29 mei de laatste wedstrijd. Op 15 juni start de training bij FC Twente weer. Dat zijn dus maar twee weekjes en die ga ik lekker met de familie doorbrengen", aldus de middenvelder, die niet precies weet wat hij in de Eredivisie kan verwachten.

"Ik ga niet met een speciaal doel naar FC Twente, maar wel met een speciaal plan. Dat plan is niet speciaal voor het eerste seizoen. Ik ben een voetballer en het is dus logisch dat ik zoveel mogelijk wil spelen. Ik laat het allemaal op me afkomen. FC Twente heeft een mooi plan met mij en dat gaan we gewoon afwerken. Dan komt alles wel goed", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand