Sem Steijn hoopt op Nederlands elftal: "Al zin in het komende EK"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © BSR Agency

Sem Steijn heeft bij FC Twente een goed seizoen achter de rug. De aanvallende middenvelder heeft in 32 wedstrijden 14 keer het net weten te vinden en gaf ook nog eens twee assists. In gesprek met Voetbal International werpt hij een blik op de toekomst

Het grote Oranje is de ultieme droom van de FC Twente-speler, zo deelt hij. "Ik heb altijd de droom gehad om in het Nederlands elftal te spelen. Daar doe ik het voor. Ik leefde altijd mee tijdens EK’s en WK’s, zat in het oranje voor de tv. Iets mooiers dan zo’n toernooi was er niet voor mij. Ik heb nu al zin in het komende EK", blikt Steijn vooruit.

Om zichzelf in de kijker te willen spelen voor Oranje heeft nog wel wat werk nodig, zo stelt hij zelf. "Ik moet nog wel een stap zetten. Het gebeurt niet vaak dat een speler van Twente in het Nederlands elftal komt. Maar ik moet mezelf ook nog verder ontwikkelen. Nog meer laten zien met goals, assists en in het voetballende gedeelte. Ik voel wel dat er nog veel rek in zit. Ik ben 22, er zijn nog genoeg jaren om te leren."

Lees meer:
0 reacties