Steijn maakt indruk: "Dan is dit toch een heerlijke speler?"

Jan van Staa en Tijmen van Wissing kunnen genieten van Sem Steijn. Niet alleen scoort hij ontzettend vaak en gemakkelijk, maar hij werkt zich ook een slag in de rondte voor zijn team.

"Hij is gevaarlijk. Hij is rondom die zestien meter zo scherp. De rust waarmee hij afrondt is gewoon geweldig", opent Jan van Staa bij De Oosttribune. Tijmen van Wissing zag echte kwaliteit bij zijn tweede goal tegen Go Ahead Eagles. "Het is een hele bewuste loopactie. Kenneth Perez zei het treffend: hij is heel goed zonder bal, hoe hij voor de ruimte kiest."

Ook als hij niet scoort werkt hij hard voor de ploeg, ziet van Wissing. "Tegen FC Utrecht bijvoorbeeld: hij werkt altijd hard, heeft een goede ethiek, een onvoldoende scoort hij niet als hij niet scoort. Ik vind Vlap een mooiere voetballer om te zien, Eiting is een betere voetballer en ook Sadílek en Kjolo zijn wat fraaier. Maar hij had een keer een duel met Kramer, een potige verdediger, die zet hij gewoon aan de kant. Doe mij maar zo'n type hoor."

Van Staa: "Hij heeft een drive om te scoren maar ook om het je moeilijk te maken. In de laatste fase, in de combinatie, in het doorvoetballen, hij zit pas in zijn tweede jaar hè." De absolute top kan hij nog niet aan vanwege zijn gebrekige combinatiespel. "Dat kun je alleen maar leren door te spelen en door goede spelers om je heen te hebben. Dat laatste stapje om de absolute top te halen? Dat moet hij nog gaan leren. Maar hij zit in zijn tweede jaar. Dan is dit toch een heerlijke speler?"

Lees meer:
0 reacties