Steijn krijgt advies: "Dat wordt belangrijk voor zijn vervolgstap"

FC Twente won afgelopen zondag in eigen huis met 3-0 van Go Ahead Eagles. Analisten René Wagelaar en Vincent Bilanovic waren erg te spreken over Sem Steijn en Mathias Kjolo. Wagelaar vergelijkt het duo Steijn/Kjolo met een oud-duo van Ajax.

"Donny van de Beek had Davy Klaassen. Dat zijn spelers die aan de bal iets minder frivool zijn, maar het rendement...", zo begint Wagelaar bij VoetbalTijd. "Kijk eens hoe Steijn die bal met links binnenschiet. Dat is gewoon hartstikke grote klasse, want hij is eigenlijk een rechtspoot."

Wagelaar vervolgt over Steijn: "Ik denk dat het scoutingsvak zondag aardig vol zat, met notities voor nummer veertien Sem Steijn. Dat is kwaliteit. Je kan heel leuk kunnen voetballen, maar dit is rendement. Dat had een Klaassen ook, maar Steijn dus ook."

Bilanovic ziet dat FC Twente het zestienjarige talent Ruud Nijstad heeft gecontracteerd. "Hij heeft een goede keuze gemaakt. In de Italiaanse media is het veel over Nijstad gegaan. Juventus was echt heel concreet, zo schrijven ook veel Italiaanse journalisten. Het is goed dat zo'n jongen blijft."

"Voor Steijn geldt hetzelfde, maar hij moet straks wel in een team komen waar ze complementair aan elkaar zijn. Hij gaat niet alleen die drie, vier man passeren. Dat is niet zijn kwaliteit en dat hoeft ook niet. Hij moet in een team komen waar hij complementair is aan de rest, en waar de rest complementair is aan hem. Dat wordt dus heel belangrijk, met het oog op zijn vervolgstap", aldus Bilanovic.

Lees meer:
0 reacties