FC Twente kan gaan cashen: "Tussen de vijf en zeven miljoen?"

Sem Steijn juicht na een treffer tegen FC Volendam
Sem Steijn juicht na een treffer tegen FC Volendam Foto: © Pro Shots

Sem Steijn scoorde zondag tegen FC Volendam zijn vijftiende, zestiende én zeventiende Eredivisiegoal van het seizoen. Daarmee won de middenvelder van FC Twente een weddenschap van Leon ten Voorde. 

Ten Voorde geloofde niet dat Steijn minimaal zeventien goals, het aantal van Hakim Ziyech, kon halen. "Vrijdag was ik bij FC Twente en zei hij dat het hem niet meer ging lukken. Ik zei voor de gein: 'je krijgt nog FC Volendam', maar ik was in volle overtuiging dat ik zou winnen", vertelt Ten Voorde in De Ballen Verstand. Zondag haalde Steijn het dankzij een hattrick alsnog. "Hij vertelde dat hij er gisteren tijdens de wedstrijd nog aan moest denken", lacht de journalist, die nu een krat bier kwijt is."

Ten Voorde vindt de prestatie van Steijn eigenlijk nog knapper dan die van Ziyech. "Die speelde bij FC Twente vaak nog aan de rechterkant. De prestatie van Steijn, puur als aanvallende middenvelder, is nog knapper", legt hij uit. "Zeventien goals voor een middenvelder... Er komt natuurlijk interesse. Clubs zien die statistieken, die zijn ongekend. Als je er een mooie prijs voor krijgt moet je hem misschien wel gaan verkopen. Wat zal die waard zijn? Tussen de vijf en zeven (miljoen red.)?"

Lees meer:
0 reacties