"Misschien was dit NEC wel beter dan het AZ van vorige week"

Sem Steijn tegen NEC
Sem Steijn tegen NEC Foto: © Pro Shots

FC Twente kende een prima start van het nieuwe jaar door te winnen van AZ, maar zaterdag gleed de ploeg van trainer Joseph Oosting uit tegen NEC. In Nijmegen werd het 1-0.

"Dit is teleurstellend. Dit soort wedstrijden moet je winnen, als je de bovenste plekken wil halen", weet Michal Sadílek. "Als je dat wil halen, moet je elk duel willen winnen en ballen tonen. Dat hebben we niet gedaan. Nu moeten we zorgen dat we van Feyenoord winnen", zegt de middenvelder tegenover De Telegraaf.

Ook Sem Steijn baalde van de nederlaag, maar richt het vizier direct op de wedstrijd tegen Feyenoord. "Het is onwijs balen, want je wil er volgende week een mooie wedstrijd van maken. Als je deze wedstrijd had gewonnen, dan hadden we volgende week om de tweede plek gespeeld. We kwamen in de eerste helft moeilijk tot kansen, omdat we bepaalde dingen niet goed deden, zoals het in de half-spaces komen."

Steijn gaat verder: "De afstemming was niet helemaal goed. De tweede helft is het wel heel zonde dat die bal zo in de kruising vliegt. Als je die bal nog vijftig keer neerlegt, dan schiet hij hem er niet nog eens in. Dan is de rode kaart heel jammer. Dat verpestte voor ons wel een beetje de wedstrijd. Dat is voor hem (Max Bruns, red.) wel een leermoment, maar dat weet hij zelf ook", geeft de smaakmaker van FC Twente aan.

Het was voor FC Twente een lastig duel, zeker na die rode kaart. "We hebben er alles aan willen doen, maar het was lastig. Het ligt er ook aan wat een tegenstander doet. Misschien is dit NEC wel beter dan het AZ van vorige week. Zo kun je er ook naar kijken. Als je toch nog ziet hoe wij er met tien man nog een wedstrijd van kunnen maken, dan mogen we onszelf daarvoor een compliment geven. Maar we hebben er niks aan."

Steijn hoopt dat de Tukkers tegen Feyenoord beter voor de dag komen. "Dat wordt zeker een mooie wedstrijd. Voor ons is dat een soort finale in de strijd om de tweede plek."

Lees meer:
0 reacties