Steijn naar het buitenland? "Weet van niks en heb niets gehoord"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © Pro Shots

Met hulp van Ruud van Nistelrooij draait Sem Steijn een geweldig seizoen bij FC Twente. De aanvallende middenvelder scoorde tegen FC Volendam een hattrick en staat op zeventien competitiegoals. 

Steijn is enorm tevreden over zijn cijfers. "En ik heb er ook nog twee ‘Europees’ gemaakt. Die waren misschien nog wel mooier dan die in de competitie. Negentien in totaal is heel bijzonder", vertelt hij aan Tubantia. "Nee, ik heb niet geslapen. Ik had nog zoveel blijdschap en adrenaline in me. Je ligt in bed en dan ga je nadenken over de wedstrijd en bepaalde dingen terugkijken en analyseren voor jezelf.”

De Hagenees is dankbaar voor de privélessen van Van Nistelrooij. "Ik ben twee keer bij hem geweest en de tweede keer waren Carel Eiting, Mitchell van Bergen en de zoon van Ruud er ook bij", legt hij uit. "Wat hij me leert? Bijvoorbeeld dat je hoeken moet creëren bij een keeper. Als je iets schuiner gaat staan bij het afwerken, wordt het voor de keeper een stuk moeilijker. Hij kan dan niet meer gokken.”

De kans is aanwezig dat er komende zomer buitenlandse clubs aankloppen voor Steijn, die daar zelf nog niet mee bezig is. "Ik weet van niks en heb ook niets gehoord. Ik zit hier bij een geweldige club en heb het ontzettend goed naar de zin”, verzekert hij. "Het zou mooi zijn als ik zondag nummer achttien kan binnenschieten, maar het binnenhalen van plek drie is veel belangrijker." FC Twente gaat dan op bezoek bij PEC Zwolle. 

Lees meer:
0 reacties