Steijn over 'harde' Oosting: "We trainen wat meer, wat harder"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © Pro Shots

Sem Steijn beleeft zijn grote doorbraak onder trainer Joseph Oosting. Hij is de trainer dan ook dankbaar voor de manier waarop hij met de groep omgaat en hoe Oosting zijn groep traint.

"Hij zet de juiste poppetjes op de juiste plekken. Iedereen voelt zich veilig hier, er is een goeie sfeer. Heel veel mensen komen met een lach naar de club", vertelt Steijn lovend in gesprek met Voetbal International. "Dit ís ook gewoon een leuke groep. Niet moeilijk, ofzo. Iedereen kan heel goed met elkaar."

"Met eten kun je bij iedereen aan tafel zitten, een gesprek voeren", vervolgt de middenvelder. "We lachen volop. Maar als het serieus moet, gaat het serieus. En we gunnen elkaar wat. Geldt ook voor de jongens die wat minder spelen. Aan ons juichen zie je veel: hechte groep."

Ook onder Ron Jans was er een goede sfeer. "Ron Jans heeft het hier geweldig gedaan, onder Joseph Oosting zetten we een volgende stap. We trainen wat meer, wat harder, en zijn specifiek op dingen gaan trainen. We gaan nu soms de sintelbaan op met een atletiektrainer, bijvoorbeeld. Hij focust op je manier van lopen, hoe je het best je voeten kunt zetten."

"Dat zijn dingen die ik al ken van mijn privétrainers. Tegenwoordig werk ik met Devron Jepma, een voormalige topsprinter uit Rotterdam. Hij werd ooit tweede van Nederland terwijl hij struikelde, kun je nagaan hoe snel hij is. Rotterdam is ver weg van Enschede, maar we hebben een middenweg gevonden. We trainen in Ede. In de tweede competitiehelft is het er nog niet zo vaak van gekomen, ook omdat ik wat kleine klachtjes had. Maar ik probeer er alles uit te halen", besluit Steijn. 

Lees meer:
0 reacties