Steijn over kwalitatief sterke selectie: "Zie je op de trainingen"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © Pro Shots

Sem Steijn is misschien wel de revelatie van de Eredivisie dit seizoen. De middenvelder van FC Twente scoorde een hoog aantal doelpunten en speelt zich in de kijker van Europese topclubs. Zijn manier van trainen bij FC Twente draagt daaraan bij.

"We gaan elke dag volle bak. Die rivaliteit is mooi, en de kwaliteit van de trainingen is hoog. We hebben gewoon een goede groep, dat zie je op de trainingen. We houden elkaar allemaal scherp. En dan zie je dat iedereen zich tijdens dit seizoen beter is gaan ontwikkelen", opent Steijn in gesprek met Voetbal International.

Ook zijn ouders houden hem scherp. "Mijn vader raadde me altijd aan wat extra’s te doen. “Pak die ballen na een training, werk aan je trap. Daarin kun je je onderscheiden”. Maar ik moest het zelf willen. Die drang om beter te worden zat in me. En het is niet voor niets geweest. Ik doe wat ik het liefst wilde doen, het is nog steeds een droom", vervolgt Steijn.

"Voor veel spelers geldt: je traint zoals je speelt. Als ik de hele week goed bezig ben geweest met eten, trainen en herstellen, dan geeft me dat rust. En dan ga ik een wedstrijd in met het gevoel van: kom maar op", besluit hij eerlijk.

Lees meer:
0 reacties