Sem Steijn baalt van nederlaag: "Doen het zelf gewoon niet goed"

Sem Steijn (FC Twente) in duel met Nick Viergever) FC Utrecht)
Sem Steijn (FC Twente) in duel met Nick Viergever) FC Utrecht) Foto: © BSR Agency

FC Twente verloor zondag in eigen huis van FC Utrecht. Sem Steijn was na afloop kritisch op het optreden van de ploeg uit Enschede.

"Wat het zo lastig maakt tegen dit Utrecht? Dat we het zelf gewoon niet goed doen", maakt Steijn duidelijk voor de camera van Voetbal International. "In de eerste helft beginnen we slap. We zijn slordig aan de bal. Dat kwam niet door Utrecht, maar gewoon puur door onszelf. Als je naar de kansen kijkt in de eerste helft, moeten wij het gewoon voor de rust misschien wel beslissen, met 2-0."

FC Utrecht zette FC Twente flink onder druk. "Wij kunnen en moeten onder die druk uit spelen", vindt Steijn. "Door in het vrijlopen meer te doen, meer lef te tonen, minder slordig aan de bal. Dat soort clichés, weet je. Daar ontbrak het de eerste helft een beetje aan. In de tweede helft kunnen we het omdraaien, ik had zeer zeker het gevoel dat we dat ook gingen doen."

"Dat hebben we dit seizoen ook laten zien, als we achterkomen zijn we in staat de wedstrijd om te draaien. We kwamen helaas tot weinig kansen. Je had vandaag moeten winnen om AZ niet dichterbij te laten komen. Het is teleurstellend vandaag", baalt Steijn.

Lees meer:
0 reacties