Steijn ziet verschil: "Trainen nu meer, harder en specifieker"

Sem Steijn scoort weer eens
Sem Steijn scoort weer eens Foto: © Pro Shots

Sem Steijn maakt momenteel een prima tweede seizoen mee bij FC Twente. In zijn eerste seizoen speelde hij onder Ron Jans, nu onder Joseph Oosting. Wat is het verschil tussen die twee? Voetbal International sprak met de middenvelder. 

"Ron Jans heeft het hier geweldig gedaan, onder Joseph Oosting zetten we een volgende stap", vertelt de Steijn. "We trainen wat meer, wat harder, en zijn specifiek op dingen gaan trainen. We gaan nu soms de sintelbaan op met een atletiektrainer, bijvoorbeeld. Hij focust op je manier van lopen, hoe je het best je voeten kunt zetten."

"Dat zijn dingen die ik al ken van mijn privétrainers", vervolgt hij. "Tegenwoordig werk ik met Devron Jepma, een voormalige topsprinter uit Rotterdam. Hij werd ooit tweede van Nederland terwijl hij struikelde, kun je nagaan hoe snel hij is. Rotterdam is ver weg van Enschede, maar we hebben een middenweg gevonden. We trainen in Ede. In de tweede competitiehelft is het er nog niet zo vaak van gekomen, ook omdat ik wat kleine klachtjes had. Maar ik probeer er alles uit te halen."

‘Ik train ook nog bij Patrick Woerst, puur op mijn kijkgedrag" voegt de middenvelder daar nog aan toe. "Het scannen op het veld. Ik moest me daarin verbeteren, vonden ze vorig jaar bij Twente. Met mijn zaakwaarnemer ben ik op zoek gegaan naar een geschikte trainer. Via Denzel Dumfries kwamen we bij Patrick uit."

 "Hij analyseert mijn wedstrijden, en we gaan één keer per maand samen het veld op" legt hij uit. "Krijg ik ook oefeningen mee die ik thuis moet doen. Voorbeeldje: achter mij zet ik een iPadje neer, met verspringende getallen op het scherm. Dan gooi ik een bal tegen de muur. Vóór ik die heb gevangen, moet ik weten welk getal er op het scherm staat. Zo leer je ballen goed inschatten, snel omkijken en je bewust te zijn van je omgeving. Echt heel gaaf."

Lees meer:
0 reacties