Steven Berghuis en Ajax reageren: "Ik heb spijt van mijn actie"

Na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax (3-1) deelde Steven Berghuis buiten het stadion een klap uit aan een supporter van de thuisclub. Op beelden is te zien dat de aanvaller van Ajax en klap uitdeelt en daarna door een beveiliger naar de spelersbus wordt begeleid. Berghuis en Ajax hebben inmiddels afkeurend gereageerd op het incident.

"Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen”, zegt Berghuis in een verklaring in De Telegraaf . "Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax.” Ook Ajax reageert op het incident bij De Grolsch Veste. "Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd. Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt. Hij heeft een boete gekregen.”

Het seizoen van Ajax samengevat: Steven Berghuis uit z'n frustratie richting een supporter na afloop van Twente - Ajax. #TWEAJA pic.twitter.com/gXzcOllV41 — Voetbal Ultras (@VoetbalUltras) May 28, 2023

Lees meer: