Stevens geniet in Indonesië: "Bij FC Twente had ik ooit een plan"

Sonny Stevens in 2015
Sonny Stevens in 2015 Foto: © Pro Shots

Sonny Stevens geniet enorm van zijn debuutseizoen bij het Indonesische Dewa United. De oud-doelman van FC Twente werd onlangs wereldberoemd in het land door een goal te maken.

In de blessuretijd van de wedstrijd tegen PSIS Semarang kopte Stevens de gelijkmaker binnen. Zowel in Indonesië als in Nederland ging de 31-jarige keeper viraal. "De kranten, EPSN, Radio 538, zelfs bij Humberto Tan kwam ik voorbij", vertelt hij in het Noordhollands Dagblad. "’Lekker makkelijk koppen, tegen die kleine mannetjes daar’, werd er gezegd. Maar het mooie is dat er een Braziliaan van twee meter naast me stond en vlakbij nog een buitenlander van 1 meter 90. Dus dat ’klein’ viel nogal mee."

Stevens werd de eerste doelman die op het hoogste niveau in Indonesië een doelpunt maakte. "Dat is een mooi verhaal om te vertellen wanneer ik opa ben, toch? De goal is online nog dagen overal herhaald. En die mensen hier zitten van de 24 uur op een dag er volgens mij wel 16 op hun telefoon, dus héél veel mensen hebben hem gezien", aldus de geboren Hoorner.

De oud-doelman van onder andere FC Volendam, FC Twente, Go Ahead Eagles, Excelsior, SC Cambuur en ADO Den Haag verwacht na zijn carrière terug te keren naar Nederland, maar aan planning doet hij al even niet meer. "Bij Twente had ik ooit een heel plan uitgestippeld, maar dat kon de prullenbak ik toen ik geblesseerd raakte", herinnert hij. "Dat doe ik nu dus niet meer. En kijk waar me dat gebracht heeft?”

Lees meer:
0 reacties