Stevo had geen correcte vergunning voor sfeeractie tegen FC Twente

Sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente
Sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente Foto: © X

Stevo had geen vergunning voor het hijsen van een spandoek aan een metalen constructie, zo meldt Tubantia op basis van de vergunningaanvraag. De amateurclub had ook geen vergunning voor het afsteken van vuurwerk.

In de vergunningaanvraag werd juist aangegeven dat er geen spandoek opgehangen zou worden, of dat er vuurwerk zou worden afgestoken voor het oefenduel tegen FC Twente. Bij de sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd werd met behulp van een hijskraan een groot spandoek omhoog getrokken. Deze was bevestigd aan een ijzeren stellage, die afbrak en op het publiek terechtkwam. Tien mensen raakten gewond, waarvan twee ernstig.

Uit de vergunningaanvraag van Stevo, bij de gemeente Tubbergen, blijkt dat er niet wordt verwezen naar een sfeeractie. Op de vragen of er een spandoek wordt opgehangen, wordt zelfs ontkennend gereageerd door de amateurclub. 

Stevo-voorzitter Eddy Droste weet inmiddels van het ontbreken van een correcte vergunningaanvraag. Hij wil echter niet ingaan op de vraag hoe dat kan. "Wij hebben vanavond een bestuursvergadering over de kwestie. Dan gaan we het er over hebben. Op dit moment wil ik er verder niets over kwijt", aldus Droste in gesprek met Tubantia.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand