Stevo komt met oproep: "Via hulpdiensten krijgen wij niets te horen"

De Peuverweide
De Peuverweide Foto: © X @RKVVSTEVO

Stevo is op zoek naar mensen die zaterdag gewond zijn geraakt bij de sfeeractie voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen FC Twente. Het bestuur van de amateurclub wil graag weten wie deze mensen zijn en hoe het nu met ze gaat. De club roept gewonden op om zich te melden. De oproep is een idee van Stevo, in samenspraak met FC Twente, zo legt Stevo-secretaris Bert Maathuis uit.

"Via de hulpdiensten krijgen wij niets te horen. We weten niet wie zijn afgevoerd, of ze thuis zijn of in het ziekenhuis liggen", zegt Maathuis in gesprek met RTV Oost. Vanwege de privacywetgeving mag dat ook niet. De club mag daar niet van op de hoogte gehouden worden, maar wil wel weten hoe het met deze mensen gaat.

Maathuis heeft al een aantal mensen gesproken, die zich naar aanleiding van de oproep hebben gemeld. "We merken dat het heel erg op prijs wordt gesteld. Het gaat vooral om het geven van aandacht. Mensen vertellen wat hen mankeert. Dat helpt al heel veel."

Stevo geeft verder op haar eigen website aan dat het in nauw contact staat met supporters die de sfeeractie hebben georganiseerd, maar ook met FC Twente en de 'instanties'. "Gezamenlijk kijken we hoe dit heeft kunnen gebeuren. Voor nu gaat de volledige aandacht uit naar de supporters die gewond zijn geraakt en andere direct betrokkenen", aldus Stevo.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand